11. 5. 2016

Jak si správně vybrat kvalitní IT školicí centrum?

7 tipů pro výběr školicího centra

Autorizovaná školení

Většina technologických dodavatelů nabízí ucelený systém vzdělávání a testovaní svých specialistů. Školení jsou připravovány týmy odborníků z celého světa včetně lektorů, odborných konzultantů i zaměstnanců příslušných dodavatelů.

Legálně mohou tato komplexní školení provádět pouze autorizovaná školicí centra. Například školení produktů společnosti Microsoft mohou dodávat pouze firmy se statutem Microsoft Learning Partner.

Profesionalita lektorů

Každý kurz je z velké části tvořen lektorem. Ptejte se, kdo daný kurz učí, jaké má odborné zkušenosti a také jakou má pedagogickou praxi. Zejména u IT školení je klíčová schopnost předat znalosti. Výhodou autorizovaných školicích center jsou pedagogické zkoušky všech lektorů.

Garance termínů

Školicí centra vypisují termíny školení na několik měsíců dopředu. Zdali je termín školení garantovaný, tedy zda je přihlášený dostatečný počet účastníků, se dozvíte z webových stránek školicího centra. V případě, že termín zatím garantovaný není, doporučujeme se informovat přímo ve školicím centru, jestli vám vyjdou vstříc a školení se uskuteční i při menším počtu přihlášených účastníků.

Dostupnost učeben

Vzdělávání je investice buď do sebe sama, nebo do svého týmu zaměstnanců. Především u IT školení je důležité, aby školicí centrum nabízelo kvalitní učebny vybavené potřebnými technologiemi pro praktické vyzkoušení všeho, co budou účastníci v budoucnu používat v praxi. Proto se neváhejte zeptat, jak jsou učebny vybaveny, na jakých verzích softwaru školení probíhá a jaký je maximální počet účastníků.

Originálnost studijních materiálů

Ať už potřebujete získat znalosti pro složení certifikační zkoušky, nebo pro zefektivnění vaší práce v praxi, určitě budete potřebovat vhodné studijní materiály, které vás provedou kurzem, a budete se k nim moci vracet. Nedílnou součástí profesionálně připravených kurzů je i kvalitní laboratorní prostředí pro procvičení všech probíraných témat. Autorizovaná školicí centra jako jediná nabízejí originální materiály a laby od technologických dodavatelů.

Certifikace

Certifikační zkoušky jsou jasným důkazem, že zaměstnanec či uchazeč o zaměstnání má potřebné znalosti hardwaru nebo softwaru, se kterým pracuje. Často tvoří důležitou součást strategie řízení lidských zdrojů společnosti nebo jsou jedním ze základních požadavků při výběrových řízeních nebo outsoursingu služeb. Certifikační zkoušky lze skládat pouze v autorizovaných testovacích zařízeních. Jaká jsou pravidla pro průběh zkoušky a další informace se dozvíte na webových stránkách testovacích center nebo na stránkách testovacích autorit Pearson VUE a Prometric.

Školením to nekončí

  • konzultace

Pokud s daným softwarem již pracujete, je ideální využít školení a čas s lektorem i k vlastním dotazům ohledně nasazení, konfigurace či přechodu na novější verzi. V každém případě po několikadenním intenzivním školení jistě rádi využijete možnost konzultovat individuální řešení. Proto si ještě před objednáním kurzu zjistěte, zdali jsou konzultace již v ceně kurzu.

  • garance získaných znalostí

Obáváte-li se, že vám proškolení zaměstnanci odejdou nebo že nezvládnete pochytit všechny informace, vyberte si takové školicí centrum, které nabízí možnost proškolení náhradníka zdarma či možnost bezplatného opakování kurzu.

  • certifikační zkoušky

Chcete-li po absolvování kurzu skládat certifikační zkoušku, hledejte takové školicí centrum, které nabízí školení i testování pod jednou střechou. Ve známém prostředí se vám bude skládat zkouška lépe.

vyšlo v: HR forum 3/2016

stáhnout PDF [1,3 MB]



Sdílejte příspěvek v sociálních sítích


Zpět