Rozšířené vyhledávání

GDPR II Dopady GDPR na zpracování v souvislosti se zaměstnáním Tisk

Cílem kurzu je připravit jeho účastníky na dopady GDPR (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů) včetně nových právních podmínek v ČR v oblasti ochrany osobních údajů. Kurz je určen především personalistům a mzdovým účetním.

Délka kurzu: 1 den


Katalogová cena: 2 390 Kč

Tento kurz nemá vypsané termíny. Více informací na skoleni@oksystem.cz.

PDF ke stažení Rozbalit všeSbalit vše
  • Absolvent kurzu bude umět

    • Orientovat se v nových právních podmínkách, které souvisejí s problematikou zpracování osobních údajů.
    • Připravit se na nové formy a způsoby komunikace se subjekty údajů při realizaci jejich práv.
    • Řešit problémové situace, které mohou nastat při zpracování osobních údajů.
    • Aplikovat nové povinnosti správce/ zpracovatele.
  • Požadavky pro absolvování kurzu

    Základní znalost právních předpisů, které v současné době upravují podmínky pro zpracování osobních údajů (zákon č. 101/2000 Sb.).

  • Kurz určen pro

    • Zájemce o problematiku ochrany osobních údajů
    • Zaměstnance, kteří se podílejí na zpracování osobních údajů prostřednictvím personálních informačních systémů a mzdových systémů.
  • Literatura

    Účastníci kurzu obdrží tištěné materiály (dle požadavku i v elektronické formě) k dané problematice.

  • Technické vybavení

    Učebna je vybavena bezdrátovým přístupem k Internetu.

  • Osnova

    Kapitola 1: Úvod k problematice – přímá vazba na čl. 88 GDPR

    • Stručné shrnutí aktuálního stavu adaptace GDPR v ČR
    • Popis právních podmínek pro zpracování osobních údajů uchazečů o zaměstnání a zaměstnanců

    Kapitola 2: Jak se připravit na dopady GDPR v personální agendě

    • Agenda uchazeči:
      • Práce s osobním dotazníkem a informační povinnost
      • Fotografie a podmínky pro její sběr a zpracování
      • Souhlas budoucího zaměstnance – obsah a jeho podmínky
      • Praktické příklady zpracování v návaznosti na dodržování zásad GDPR pro zpracování OU a stručný komentář k některým čl. GDPR, které se přímo váží k povinnostem zaměstnavatele při zpracování OU
    • Agenda zaměstnanci:
      • Osobní spis a podmínky pro jeho vedení
      • Evidence docházky v rámci docházkového systému
      • GPS v rámci užívání služebních vozidel a kniha jízd
      • Monitoring zaměstnance na pracovišti
    • Jak se připravit na dopady GDPR v souvisejících agendách, např. mezd, BOZP
    • Bezpečnost zpracování OU – podmínka, které se nevyhnete

    Kapitola 3: Jak se připravit na dopady GDPR

    • Zásady komunikace se subjekty údajů
    • Jak postupovat při vyřizování žádostí o přístup k informacím o zpracovávaných osobních údajích
    • Nové povinnosti správce/zpracovatele při zabezpečení osobních údajů
      • Hlášení bezpečnostních incidentů
      • Role Pověřence

    Kapitola 4: GDPR – buďte připraveni na jeho dopady

    • OKbase a její využití pro podporu zákonného zpracování OU
    • Babelnet v praxi komunikace se zaměstnanci mimo firmu
    • Zásady pro tvorbu vnitřních předpisů
    • Vedení dokumentace podle GDPR

    Kapitola 5: Diskuze

    • Diskuse účastníků s lektorem
    • Individuální konzultace
OKsystem a.s.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte.